Otetul de mere: beneficii surprinzatoare pentru sanatatea noastra

Otetul de mere este un produs natural disponibil în toata lumea, utilizat atat în scopuri culinare, cat și medicinale. În ultimii ani, cercetarile stiintifice au scos la iveala numeroase informatii.

Otetul de mere este un produs complet natural, atunci cand este preparat prin fermentarea sucului de mere urmata de o a doua fermentatie a otetului insusi.

Acest produs pastreaza toate proprietatile nutritive specifice merelor, in plus este imbunatatit cu acizi suplimentari si enzime produse in timpul celor doua etape de fermentatie, rezultand un produs plin de vitamine, minerale și enzime benefice organismului uman.

Otetul de mere are un gust destul de puternic, dar poate fi amestecat cu apa sau cu ceaiul de seara.

Beneficiile otetului de mere

Pentru uz intern, consumul zilnic de maxim 2 lingurite de otet din cidru de mere poate sa ajute in urmatoarele afectiuni:


• previne infectia sinusurilor si faringita streptococica;

• reduce colesterolul;

• vindeca afectiuni ale pielii, precum acneea;

• vindecarea gatului iritat si a simptomelor de raceala si gripa, datorita proprietatilor antibacteriene si antivirale pe care le are;

• previne intoxicatia alimentara;

• lupta impotriva declansarii alergiilor;

• previne litiaza renala si infectiile de tract urinar;

• amelioreaza simptomele de artrita si guta;

• previne oboseala musculara dupa exercitii fizice;

• stimuleaza sistemul imunitar;

• accelereaza metabolismul, promovand pierderea in greutate (adauga 2 lingurite de otet din cidru de mere la 500 ml apa si consuma aceasta mixtura pe parcursul zilei);

• imbunatateste digestia si previne constipatia

• datorita continutului de sulf, otetul de mere lupta impotriva efectelor imbatranirii (petele maronii de batranete).

Acesta mai poate fi folosit pe post de apă de gură. Cu ajutorul său poți să ucizi bacteriile care se acumulează în cavitatea bucală și provoacă halitoză (respirație urât mirositoare).

Contraindicatii:

– nu este recomandat sa bem otet din mere nediluat, intrucat poate ataca smaltul dintilor si deteriora esofagul;

– este bine de stiut ca otetul de mere consumat in doze prea mari poate cauza scaderea nivelului de potasiu din organism;

– pentru inceput este indicat sa consumam doua lingurite de otet din sucul de mere organic cu o lingurita de miere de albine, diluate intr-o ceasca de apa calda, o data pe zi;

– de asemenea, otetul din sucul de mere poate fi adaugat in preparate ca ingredient principal pentru sosul de salata si pentru garnituri;

– trebuie sa nu uitam ca, desi a consuma otet din sucul de mere cu regularitate are o serie de avantaje, acest obicei nu poate anula efectele supraalimentarii.

Acest produs este un supliment alimentar. Este bine sa stii ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat.


Iti recomandam un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si doi litri de apa zilnic.

Te asteptam si in grupul Sanatate si Tratamente Naturiste, unde poti gasi informatii despre sanatate si sfaturi utile despre tratamentele naturiste!

kitunghii.ro