45 Idei de bucatarii moderne si clasice. Inspiratie pentru acasa!

Bucataria este una dintre cele mai importante camere dintr-o casa, mai ales pentru persoanele care gasesc si doresc sa faca acest lucru ca un mod de relaxare, un hobby. O bucatarie moderna ar trebui sa fie un loc ideal care sa te inspire si sa-ti genereze buna dispozitie, motiv pentru care este necesar sa fie amenajata si dotata corespunzator.

Bucatariile dobandesc astazi functii din ce in ce mai variate: spatiu de gatit, de luat masa, de socializat, de relaxare. Din aceste motive, ideile actuale de amenajare se extind aducand in prim plan mobila de bucatarie cu finisaje lucioase sau mate, compartimentare inteligenta si functii estetice complexe.

Amenajarea unei bucatarii moderna in functie de tipul acesteia

Tipul de bucatarie open space pare sa se numere printre preferatele unui numar din ce in ce mai mare de persoane, pentru spatiul generos oferit activitatilor culinare si celor de socializare. Mai mult decat atat, o astfel de bucatarie ofera posibilitati multiple de amenajare prin pozitionarea corpurilor de mobilier.

Tipul de constructie al unei bucatarii este destul de important, pentru a putea amenaja corespunzator si cat mai eficient acest spatiu.

  1. Pe colt in forma de (L) cu sau fara peninsula

Bucatariile pe colt sau in forma de L sunt cel mai usor de amenajat, fiind si cele mai functionale. Repartizarea mobilierului in aceasta maniera nu numai ca ofera mai mult spatiu de lucru propriu zis, insa face o astfel de bucatarie moderna sa fie mai luminoasa si mai usor de intretinut.

2. Insula

Acest tip de bucatarie concentreaza, de regula, actiunea gatitului in mijlocul camerei, reprezentand un avantaj, dar si un dezavantaj in acelasi timp. Acest tip de bucatarie necesita un spatiu mai mare de amplasare , lucru care in cele mai multe cazuri spatiul se incarca din punct de vedere vizual, dar si din punct de vedere practic.