Ce tipuri de benzi elastice folosesc in antrenamentul zilnic

Vrem, nu vrem pandemia si-a pus amprenta asupra starii noastre fizice. Dar ca sa nu vorbesc in numele tuturor o sa ma rezum doar la starea mea fizica. 🙂 Care, din pacate a avut mult de suferit.

Mutatul biroului acasa a insemnat si miscare fizica redusa. De obicei mergeam pe jos la biroul firmei (care nu este chiar asa de aproape de casa) si ma si intorceam pe jos, mergeam la sala in weekend, eram frecvent la plimbari prin parcuri. Pe scurt eram destul de activa inainte de pandemie.

Cand a inceput perioada pandemiei, pe fondul stresului, pe fondul lipsei de miscare am inceput sa iau kilograme in plus. Nu multe, dar suficiente cat sa ma deranjeze. Cele mai evidente erau sau, inca sunt 🙂 cele adunate in jurul taliei si cele de pe coapse si fund.

Pentru ca nu puteam lasa lucrurile asa, am inceput sa iau masuri, sa adopt o rutina de miscare acasa si asa am inceput cautarile pentru articole de fitness, cu ajutorul carora sa fac exercitii pentru diverse grupe musculare.

Am inceput prin achizitionarea unei benzi elastice pentru fesieri de la Decathlon, modelul de aici. Mi-am luat una cu un nivel de dificultate mediu, ca sa fiu sigura ca o sa fac suficient efort pentru a arde grasimile si a-mi tonifia musculatura cat mai bine.

Ce imi place la aceasta banda este faptul ca o pot lua cu mine peste tot, chiar si atunci cand vreau sa fac miscare in aer liber. Este foarte practica si pot lucra cu ea, pe langa exercitiile pentru fesieri si exercitii pentru picioare sau pentru abdomen. La o simpla cautare pe youtube de genul: exercitii banda elastica gasiti clipuri cu diverse tipuri de antrenament, foarte bine explicate si motivante.

Pe langa banda din material textil m-am folosit si de modelul acesta, care este de fapt banda sotului meu. Aceasta este o banda cauciucata, cu un nivel de dificultate foarte ridicat pentru mine. Sunt unele exercitii pe care nu le pot face cu ea.

Pe aceasta portocalie o folosesc frecvent pentru a lucra bratele si spatele. Eu, de exemplu o leg de un copac sau de o creanga groasa si incep sa trag de ea. Stau la casa si obisnuiesc sa ies afara pentru a face sport.

Daca stati la bloc o puteti lega de usa sau de manerele clantei sau puteti folosi un sucitor pentru diferite tipuri de exercitii. Un video util in acest sens este cel de aici.

Si.. in loc de incheiere o poza cu batoanele mele preferate din Decathlon. Doar nu credeati ca pot incepe un antrenament fara o doza de energie! (PS: Faceti abstractie de modul in care am desfacut cutia! 🙂 )