8 Beneficii ale consumului de ghimbir! Izvor de substante cu efect terapeutic.

Ghimbirul este frecvent folosit atat in alimentatie, cat si in medicina traditionala. Aromata intens si revigoranta, radacina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucataria internationala, ci un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic.

Cum ne ajuta ghimbirul?

1. Stimuleaza functia digestiva

2. Previne infectiile orale

3. Antioxidant si energizant

4. Remediu contra racelii si gripei

5. Ajuta la scaderea colesterolului

6. Contribuie la reducerea inflamatiilor

7. Contribuie la ingrijirea pielii si a parului

8. Ceaiul de ghimbir ajută la oxigenarea creierului și implicit la lupta cu stresul cotidian.

Ghimbirul se utilizeaza atat in bucataria internationala, cat si in cure pentru mentinerea sanatatii. Astfel, doza recomandata variaza in functie de efectul benefic urmarit, iar in cazul pudrei, extractului, tincturii, capsulelor sau a uleiului de ghimbir.

Atunci cand radacina de ghimbir este fiarta, gustul iute este mai intens, iar aroma scade, pentru ca prin procesul de fierbere se elimina o parte din uleiurile volatile.

Canditatea maxima este de 4 cani de ceai/zi, dar aceste doze trebuie agreate de un medic sau de un consultant de specialitate.

Totusi, trebuie sa fim atenti la proprietatile sale nutritionale si la modul in care alegem sa-l folosim.

Proprietatile nutritionale ale radacinii de ghimbir

  • Lipide
  • Colesterol
  • Sodiu
  • Potasiu
  • Carbohidrati
  • Proteine
  • Calciu
  • Vitamina C
  • Fier
  • Magneziu

Contribuie la îngrijirea pielii și a părului.

Ghimbirul este un ingredient utilizat și în tratamente cosmetice, mai exact în tratamente împotriva căderii părului. Extractul de ghimbir contribuie la regenerarea foliculilor. De asemenea, ghimbirul are și un efect antioxidant și hrănitor în produsele cosmetice.


Te asteptam si in grupul Sanatate si Tratamente Naturiste, unde poti gasi informatii despre sanatate si sfaturi utile despre tratamentele naturiste!

kitunghii.ro